Vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over Pflüger

Wanneer kan ik Pflüger producten het beste innemen?
U kunt de meeste Pflüger producten het beste een kwartier voor de maaltijd of 1 uur na de maaltijd innemen. Natuurlijk, tenzij anders aangegeven op de verpakking of bijsluiter.
Zijn de Pflüger producten te combineren met mijn medicijnen?
In het algemeen kunnen de Pflüger producten zonder probleem worden gecombineerd met uw medicijnen. Kijk hiervoor altijd in de bijsluiter of raadpleeg bij twijfel uw apotheker.
Ik ben zwanger kan ik de Pflüger producten veilig nemen?
Met de producten van Pflüger is geen specifiek onderzoek gedaan bij zwangere vrouwen. In het algemeen kunnen deze producten met een gerust gevoel worden ingenomen, maar kijk dit altijd na in de bijsluiter of raadpleeg bij twijfel uw apotheker of arts.
Zijn de Pflüger producten veilig te gebruiken bij het geven van borstvoeding?
In het algemeen kunnen de Pflüger producten veilig worden toegepast bij het geven van borstvoeding. Zie hiervoor specifiek de bijsluiter en raadpleeg bij twijfel uw apotheker.
Hoe lang moet ik het product innemen?
Afhankelijk van de ernst en duur uw klacht(en) en/of het advies van uw behandelaar, moet u het product kortdurend of chronisch gebruiken. De producten kunnen in het algemeen gedurende langere tijd worden gebruikt, omdat er met de meeste producten geen gewenning of afhankelijkheid optreedt. Zie de eventuele aanwijzingen op de verpakking of bijsluiter.
Hebben producten van Pflüger bijwerkingen?
Zie hiervoor de bijsluiter; maar in het algemeen werken de Pflüger producten mild. Soms treedt er een zogenaamde “beginverergering” op (dat is echter een positief teken); stop dan 1 dag en/of halveer de dosering dan tijdelijk.
Kan ik mijn kinderen ook de Pflüger producten geven?
Zie voor de kinderdosering het aangepaste gebruik op de verpakking en/of bijsluiter; en kijk naar de minimum leeftijd bij het product. Vraag bij twijfel advies bij uw specialzaak en/of behandelend arts of apotheker.
Worden de producten van Pflüger vergoed, op voorschrift van mijn arts?
De Pflüger producten vallen onder de zogenaamde “fytotherapeutica”, dat wil zeggen plantaardige kruidenmiddelen. Deze worden door sommige zorgverzekeraars, in de aanvullende verzekering vergoed op voorschrift van de arts en geleverd door uw apotheek. Raadpleeg hiervoor (vooraf) bij uw zorgverzekeraar.
Kan ik verschillende Pflüger producten samen gebruiken?
U kunt zonder probleem meerdere Pflüger producten combineren. Deze werken elkaar niet tegen. Wel adviseren wij deze niet te mengen, maar met minimaal 5 min. tussenpauze deze in te nemen, voor een maximale opname in het lichaam.
Wanneer kan ik een effect verwachten van het middel?
Bij de meeste middelen ervaart u binnen 1-2 weken een positief effect; zo niet dan kunt u de dosering verdubbelen. Voelt u dan nog geen effect, dan is dit middel helaas niet geschikt voor u. Vraag dan opnieuw advies aan uw speciaalzaak en of behandelaar.
De meeste Pflüger producten bevatten alcohol, is dat niet schadelijk?
De vloeibare vormen zijn extracten en bevatten alcohol, voornamelijk om de houdbaarheid en stabiliteit van de plantextracten te garanderen. Dit alcoholgehalte kan variëren van 20-50Vol.%. Bij gebruik volgens aanwijzing op de verpakking, geeft dit geen problemen, omdat de tincturen meestal in druppels worden gedoseerd. De hoeveelheid alcohol is dan relatief te verwaarlozen. Als alcohol een probleem vormt, dan kunt u het door te mengen met warm water de alcohol eerst laten verdampen.
Staat uw vraag er niet bij?
Neem dan contact met ons op - u kunt ons bereiken via de pagina 'Contact'.

Meld u aan voor de Pflüger nieuwsbrief